Instruktion & koreografi

Annika har arbejdet som instruktør og koreograf i forskellige sammenhænge siden begyndelsen af 90'erne.
Hun skaber sine egne værker, såvel som laver freelanceopgaver.

Annika er stifter og kunstnerisk leder af Kassandra Production - og har i den sammenhæng produceret, instrueret og koreograferet en lang række af forestillinger.
Hun har præsenteret sit eget arbejde rundt om i Danmark og i Sverige, Norge, Island, Tyskland, Portugal, Italien, Storbritannien, Rusland, Belgien, Letland, Brasilien, USA, m.v.
Nævnes kan bl.a. Århus Teater, cutting edge festivalen Brigittines i Bruxelles, Nasjonalmuseet for Kunst i Oslo, den internationale festival OpenLook i Sct. Petersborg og den præstigefyldte Tanzplattform Deutschland i Nürnberg.

Annika er vinder af RMW kulturprisen 2007 og modtog i 2008 og 2011 arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Uddannelse

Annika er uddannet i den fysiske laboratorieteatertradition og devising, hos teaterlegenderne Sören Larsson på Larssons TeaterAkademi i Sverige og Ingemar Lind på Istituto di Arte Scenica i Italien (1987-90).
Hun har herefter en efteruddannelse på Scut/Gitis - den statslige teaterskole i Moskva (2000-02) under ledelse af den russiske instruktør Jurij Alschitz, med fokus på teatrets og skuespillerens kreative og filosofiske potentiale.
Sideløbende har hun studeret forskellige former for koreografi, dans og kropsudtryk med forskellige kompagnier og koreografer siden 1985.

Om Annika...

PRESSEKLIP:

***** Full Body Treatment er en tour de force af sanselighed; besnæret læner man sig frem i sædet kun for kort efter at blive kastet tilbage af latter. Man undres og underholdes hele vejen igennem.” - Kultunaut, om Full Body Treatment på Århus Teater, 2008


****”Like Tears From a Star. Det er hylende morsomt og man har for længst overgivet sig til de to dansere... Det er en af de noveller som man håber findes i en samling, så det er mulighed for at få flere af den slags fra samme hånd.” – Byenkalder.dk, om Displacement på Dansescenen i København, 2006